T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Mustafa Itri Ortaokulu

Mustafa Itri Ortaokulu

Telefon
02125635689
Belgegeçer
02124189422
WEB
https://mustafaitriortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Muratpaşa Mahallesi Kamil Caddesi No137 Bayrampaşa İSTANBUL
Vizyon
Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş, laik, sosyal, demokratik bir hukuk devleti olduğuna inançlı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerleri benimsemiş, insan hak ve hürriyetleri ile içinde yaşadığı toplumun diğer fertlerine, çevresine ve kendisine saygılı, yardımsever, bulunduğu ortama uyum sağlayabilen, eleştirel düşünebilen, kendisini ifade edebilen, hoşgörülü, uzlaşmacı, sorumluluk alabilen, öz disiplin kazanmış kendisini tanıyan ilgi ve istidatları doğrultusunda yönlendirilmiş çağa uygun, kaliteli bireyler yetiştirmek. Okul çevresi ve velileri il de etkileşim içinde çevreye kültürel katkı sağlamak.
Misyon
Milli manevi değerleri ile birlikte, saygı, adalet, doğruluk, dürüstlük, arkadaşlık, hoşgörü, şiddetten uzak olma, çalışma disiplini, sorumluluk alma gibi değerleri benimsemek, yaşadığı yere aidiyet duygusu ile bağlı olmak. Bilim ve teknolojide çağı yakalayabilmek. Okullar arası kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel çalışmalarda öncülük etmek Öğrencisinin kendi ilgileri doğrultusunda gelişebilmesinin alt yapısını oluşturmuş, çevresi ile kaynaşmış, çevresinin öğretim merkezi haline gelmiş bir kurum haline gelmek. Velilerini eğitimin içinde ve eğitimin bir paydaşı gibi görerek okul, aile ilişkilerini geliştirmek. Yaşantımızın her alanında önce kendimizden başlayarak ailemize, öğretmenlerimize, çevremize, toplumdaki büyüklerimize, kendimize, kültürel ve ahlaki değerlerimize, gelenek göreneklerimize sahip çıkmak.
Başarılar
***2012 Yılı*** INEPO Çevre Proje Olimpiyatı´nda 2 projeyle Türkiye finalindeydik. İTO Ticaret Meslek Lisesi´nde yapılan "Trafiği Ne Kadar Biliyoruz?" yarışmasında ilçe 3.sü olduk. ***2011 Yılı*** İstanbul´da 3000 okul içerisinde 1. olarak "Kültür Bayrağı"nı kazandık. Bu Benim Eserim Proje Yarışması"nda Marmara Bölge Sergisi´nde 1 proje il katıldık. INEPO Çevre Proje Olimpiyatı´nda 1 projeyle Türkiye finalinde yer aldık. Eyüboğlu Koleji´nin düzenlemiş olduğu 12.Bilim Şenliği ve Proje Yarışması´nda Final Sergisi´nde 2 proje ile yer aldık. 2011 Mehmet Akif´in şiirlerini ezbere güzel okuma yarışmasında Bayrampaşa ilçe 3.´lüğü aldık. "Mehmet Akif´i Anlamak Konulu" şiir yazma yarışmasında Bayrampaşa ilçe 3.sü olduk. "İstanbul" konulu kompozisyon yarışmasında ilçe 1.liği aldık. ***2010 Yılı*** "Bu Benim Eserim Proje Yarışması"nda Marmara Bölge Sergisi´nde 1 proje ile katıldık.
Öğretmen :48
Öğrenci :998
Derslik :30
Kütüphane Kitap Sayısı :1365
Öğretim Şekli :Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır.
Saatler
Okulumuz ders saatleri Pazartesi, Salı,Çarşamba, Perşembe ve Cuma 08.00-13.40 arasındadır.
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
*Otobüs: Murat Mahallesi Durağı 32 Cevatpaşa - Eminönü 32A Cevatpaşa - Beyazıt 32T Cevatpaşa - Taksim *Metro: Aksaray - Havalimanı metrosu Kocatepe istasyonu *Tramvay: Topkapı - Mescid-i Selam tramvayı Bereç durağı *Minibüs: AEG-32 durağı Topkapı - Cevatpaşa Topkapı - Otogar Topkapı - Cebeci Topkapı - Gazi Mahallesi Topkapı - Küçükköy
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Muratpaşa Mahallesi Kamil Caddesi No: 137 Bayrampaşa/İstanbul
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine uzaklık :10 km İlçe Merkezine uzaklık: 2 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
İstanbul´u Okuyorum Projesi
Yazdır